[website bouwen] [website maken] [Meevliegen !]
[Deltavliegen bij Jan van Gent]
[afbeeldingen en video]

Parapente

Schermvliegen, ook beter bekent als parapente (Frans) of paragliding (Engels) is een relatief jonge luchtsport. De piloot hangt, comfortabel in zijn harnas gezeten, aan een aantal lijnen onder een scherm dat voor de rest geen harde elementen bevat.

Een parapente wordt nogal eens (verkeerdelijk) als parachute benoemd, en het doen ervan als "springen". Er is nochthans een fundamenteel verschil tussen beide: met een parapente vliegt men, met een parachute valt men. En met een parachute springt men (uit een vliegtuig of van een obstakel) om te starten, met een parapente loopt men bij het starten.

Met een parapente kan men net als met een zeilvliegtuig even gemakkelijk van een berghelling starten als zich op laten lieren zoals we met de club op ons lierveld te Nieuwvliet doen.

Jan van Gent

vereniging voor

parapente- en deltavliegen

Het is zeer goed mogelijk met een van de club-piloten mee te vliegen!

Zie ook de pagina meevliegen.

Tip!