Wie?

Iedereen, met een minimum aan vliegervaring, kan lid worden van de Jan Van Gent vliegvereniging. Je kan dus bij ons komen meevliegen van zodra je 30 berg- of liervluchten hebt. Personen met een brevet lierpiloot parapente kunnen trapvluchten maken. Heb je dit nog niet? Dan kan je lineair komen vliegen. Meer informatie in verband met brevetten kan je vinden op de website van de BVVF en de KNVvl.

Het belangrijkste is dat je een goede starttechniek hebt en dat je zelfstandig kan landen.

Wat?

Wanneer je lid bent van Jan Van Gent kan je zo vaak als je wil komen vliegen. Zo’n vliegdag wordt vaak afgesloten op het terras van de Boerenhoeve. Via het forum kan je zien wanneer er gevlogen wordt. Maar buiten het vliegen worden er ook verschillende evenementen georganiseerd, bijvoorbeeld:

• Opendeurdag, een dag waarop vrienden/familie van de leden ook eens mee kunnen komen vliegen. Deze dag wordt afgesloten met een gezellige BBQ.
  • Clubwedstrijd, een dag lang vliegen de piloten opdrachten om zo te bepalen wie er een jaar lang de toppiloot van de club is.
  • Vliegen op verplaatsing

Prijs

Bij de Jan Van Gent vliegvereniging betaal je enkel lidgeld, hiermee kan je dan zo vaak en zo veel vliegen als je zelf wilt. Je betaalt niet extra per vlucht of per dag. Je kan een dag komen meevliegen (= € 50,-), wanneer je daarna dan lid wordt trekken we het geld van je dagpas af van het lidgeld, dus betaal je nog € 100,-.

Buiten een vleugel, harnas en natuurlijk reserve heb je ook een release nodig om te komen lieren. Trapvluchten worden enkel toegestaan wanneer de piloot een safety-release gebruikt, deze kan je via Jan Van Gent aankopen en kan je dan voor de rest van je vliegcarrière gebruiken. Een safety-release wordt enkel verkocht aan Jan Van Gent leden.

TypePrijs
Dagpas€ 50,-