[website bouwen] [website maken] [Meevliegen !]
[Lieren bij Jan van Gent]
[afbeeldingen en video]

Deltavliegen

Zeilvliegen is in ruimere kring beter bekend als deltavliegen of hanggliding (Engels).

De piloot hangt comfortabel gelegen in zijn harnas onder een vleugel die is opgebouwd op basis van een aluminium frame en zeildoek. Vanwege het directe contact met de vleugel, de prompte besturing en ook door de lichaamspositie wordt deltavliegen ook wel de meest 'vogel-gelijkende' vliegervaring beschouwd.

Daar waar de zeilvliegers in de beginjaren ('70 en '80 vorige eeuw) inderdaad driehoekig van vorm waren (jazeker, vandaar de naam deltavliegen), beginnen de moderne toestellen meer en meer op zeer gestroomlijnde vleugels te lijken.

De prestaties qua glijhoek, snelheden en handling zijn in die afgelopen decennia ook enorm toegenomen.

Het zeilvliegtuig is net als een parapente even gemakkelijk van een berghelling te starten als met een lier omhoog te trekken, zoals we in de club op ons terrein te Nieuwvliet doen.

Jan van Gent

vereniging voor

parapente- en deltavliegen

Deltavliegen en parapente zijn de goedkoopst denkbare luchtsporten.

Daarbij zijn de toestellen en uitrusting gemakkelijk met een gewone auto te vervoeren!

Weetje: